پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

احتمال مرگ یک چهارم جمعیت غزه در سال جدید

احتمال مرگ یک چهارم جمعیت غزه در سال جدید استاد دانشگاه بریتانیایی ادینبورگ دوی سریدار نوشت در صورت ادامه بحران انسانی در نوار غزه، حدود ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت غزه در سال آینده به دلیل بیماری‌های مسری کشته می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۱۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 01
کد خبر: ۲۲۱۳۸۹

به گزارش راهبرد معاصر. استاد دانشگاه ادینبورگ در یادداشتی در خصوص تبعات بحران انسانی جاری در نوار غزه که در روزنامه گاردین منتشر شد، نوشت بسیاری از غیرنظامیان در نوار غزه ممکن است «نه تنها بر اثر گلوله» کشته شوند که در اثر مشکلات سلامتی و بهداشتی نیز جان خود را از دست بدهند.

 

این استاد دانشگاه انگلیسی تصریح کرد: حملات اسرائیل به غزه به دلیل کشته شدن شمار زیادی از خبرنگاران و کارمندان سازمان ملل در کنار غیرنظامیان، به عنوان خونین ترین درگیری طی سی سال گذشته در تاریخ ثبت شد. روزانه ۱۶۰ کودک در غزه کشته می‌شوند و این خونین ترین درگیری در تاریخ معاصر برای کودکان است و این آمار بسیار بیشتر از تلفات غیرنظامیان در سوریه، افغانستان و اوکراین است.

 

وی با اشاره به جمعیت حدود دو میلیون نفری در غزه، نوشت: اگر تغییری ایجاد نشود، سال آینده جهان با مرگ نزدیک به نیم میلیون نفر یعنی نزدیک به یک چهارم جمعیت غزه مواجه خواهد شد.

 

این در حالی است که غزه، سال ۲۰۲۳ را با جنگی ویرانگر که از هفتم اکتبر گذشته آغاز شده بود، به پایان رساند که شمار قربانیان آن تا روز یکشنبه، ۳۱ دسامبر، ۲۱ هزار و ۸۲۲ شهید و ۵۶ هزار و ۴۵۱ مجروح اعلام شده است. ضمن این‌که وزارت بهداشت فلسطین اعلام می‌کند که دست‌کم هنوز ۷۰۰۰ فلسطینی در زیر آوار مانده‌اند.

 

پیشتر سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود که جان ده‌ها هزار نفر در غزه تحت تاثیر بیماری‌های عفونی و واگیردار مختلف در خطر است.

 

به گفته رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز، عفونت‌های تنفسی و اسهال از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در پناهگاه‌های آوارگان فلسطینی تشدید شده است. طبق آمارهای ارائه شده در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نفر از آوارگان فلسطینی از عفونت‌های تنفسی رنج می‌برند و نزدیک به ۱۳۶ هزار تن از کودکان زیر پنج سال هم در حال حاضر در نوار غزه، اسهال دارند و در صورت عدم درمان، مقادیر زیادی از آب و مواد معدنی حیاتی در بدنشان را در این سن از دست می‌دهند.

 

علاوه بر این، بیش از ۵۵ هزار مورد از آوارگان در این پناهگاه‌ها به بیماری‌ عفونت پوستی «گال» و شپش مبتلا شده‌اند و روزانه بر تعدادشان افزوده می‌شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار